Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP) työpaja

31.8.-1.9.2018 Liesbeth de Boer Hollannista ohjaa kokemuksellisen PBSP -työpajan. Työpaja on tällä hetkellä täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle. Tulkkaus suomeksi.

Huomaa myös PBSP-tutustumisilta 15.8.2018 Helsingissä! Ks. lisätiedot

Sisältö:

Työpajassa Liesbeth de Boer ohjaa  PBSP-terapiaistunnot eli "rakennelmat" (structure) kuudelle henkilölle. Tämän lisäksi hän ohjaa koko ryhmälle PBSP-harjoituksia, opettaa teoriaa ja työskentelyn käytäntöjä. PBSP-harjoitusten osuutta työpajassa on nyt lisätty, sillä maaliskuun 2018 työpajan palautteissa näitä toivottiin enemmän! Työpaja tarjoaa käytännönläheistä oppimista menetelmästä ja tilan oman elämän ja minuuden tärkeiden kysymysten tutkimiseen.

Jos haluat saada PBSP-terapiaistunnon työpajassa, tarkoittaa se noin tunnin mittaista työskentelyä sinulle juuri nyt tärkeän asian parissa. Sinulla voi jo etukäteen olla teema, jota haluat työstää, mutta voit aloittaa työskentelyn spontaanistikin. Myös seuraamalla toisille annettuja istuntoja pääset omakohtaisesti reflektoimaan itsellesi henkilökohtaisesti tärkeitä asioita. 

Huomaathan, että työskentely on terapeuttista ja syvällistä. On tärkeää, että sinulla on luottohenkilö tai terapeutti, jonka kanssa voit tarvittaessa jälkeenpäin käsitellä asioita. Jos haluat keskustella, olisiko työpaja sinulle ja elämäntilanteessasi juuri nyt sopiva, voit ottaa yhteyttä ja keskustella asiasta. Ks. yhteystiedot alla.

Mitä PBSP on?

Arnoud van Buurenin kuvaus PBSP:stä ja työpajasta englanniksi:

WHAT IS PBSP? 

Työpajan ohjaaja:

Liesbeth de Boer, psykoterapeutti, PBSP-opettaja & Business Coach, (s. 1949):

"Valmistuin PBSP-terapeutiksi Al Pesson ja Diane Boyden Pesson ohjauksessa v. 1983. Tämän jälkeen opiskelin PBSP-työnohjaajaksi (supervisor) ja opettajaksi Al Pesson ohjauksessa. Omassa asiakastyössäni olen vuosien ajan soveltanut PBSP-terapiaa. Viimeisen 30 vuoden aikana olen kouluttanut PBSP:tä Hollannin lisäksi Belgiassa, Sveitsissä ja Saksassa tehden yhteistyötä Al Pesson kanssa. Menetelmä on lähellä sydäntäni. Sovellan sen ajatusmalleja myös liike-elämässä business coachina.Työskentelyni on didaktiivista, tukea tarjoavaa ja asiakasta sopivasti haastavaa.

 Lisätietoja Liesbeth de Boerin toiminnasta (hollanniksi).

 

Aikataulu ja paikka:

Pe 31.8.2018 klo 10-18

La 1.9.2018 klo 9-17

AVA - Hotelli ja Instiuutti, Karstulantie 6, 00550 Helsinki

Hotelli Avan yhteystiedot

Hinta:

Osallistumismaksu 290,32 € + alv 24% = 360 €

Osallistumismaksu & henkilökohtainen PBSP-terapiaistunto 346,77 € + alv 24% = 430 € (näitä paikkoja on yhteensä 6 kpl) 

Hintoihin sisältyy työpajaan osallistuminen, mahdollisesti jaettavat materiaalit sekä välipalatarjoilut. Lounas on omakustanteinen (voit varata kotiruokatyyppisen lounaan AVAsta työpajaan ilmoittautumisen yhteydessä, hinta 11,00 €/lounas).

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Varausmaksu on 60 € (sis. ALV, ei palauteta) ja se laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loppuosa maksusta laskutetaan noin 3 viikkoa ennen tapahtuman alkua. Jos peruutus tulee kaksi viikkoa ennen tapahtuman alkua tai sen jälkeen (17.8.), osallistumismaksu on maksettava kokonaisuudessaan (poikkeus: jos sinulla on esittää lääkärintodistus). 

Osallistumismaksu on mahdollista jakaa myös eriin ja jaksottaa pitemmälle ajanjaksolle. Ota yhteyttä tapahtuman järjestäjään tai kerro tästä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä.

Huomaa stipendirahasto!

Jos tämä työpaja olisi sinulle tärkeä, mutta osallistumismaksu tuntuu liian isolta budjettiisi nähden, kirjoita vapaamuotoinen hakemus Elämäntaideyhdistys ry:lle (/ Riitta Saarikko) ja perustele, miksi haluaisit osallistua ja miksi tarvitsisit apua osallistumismaksun kanssa. PBSP-työpajaan osallistumisen tueksi on pieni stipendirahasto (yht. 360 €).  Toimita vapaamuotoinen hakemus s-postilla viimeistään 15.7.2018 mennessä osoitteeseen [riitta(at)viisaskeho.fi].

Ilmoittaudu jonotuslistalle/ pyydä lisätietoja

Majoitus ja ruokailut:

Hotelli Avasta on myös mahdollista varata majoitus ja aamiaiset. Tee varaus suoraan Hotelli Avaan mahdollisimman pikaisesti. Olemme tehneet hotelliin alustavan huonevarauskiintiön (mainitse varatessasi tunnus "PBSP"), joka on voimassa 2.8.2018 asti. Hotellissa on erilaisia huonevaihtoehtoja - myös studiohuoneita, joissa on keittiö. Etukäteisvaratussa kiintiössämme (30.8.-1.9.2018) on kuitenkin vain keittiöttömiä 1-hh (to-pe 79 €/yö ja pe-la 49 €/yö) ja 2-hh huoneita (to-pe 94 €/yö ja pe-la 59 €/yö). Aamiaisen lisähinta on 9,50 €/päivä.

ks. huonevaihtoehdot, hinnat ja yhteystiedot

Oletko kiinnostunut kouluttautumaan PBSP-terapeutiksi?

Jos terapeuttikoulutus kiinnostaa Sinua, elokuu-syyskuun työpajaan osallistuminen on suotavaa varsinkin, jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta PBSP:stä! Huomaa myös, että jos saat työpajassa oman terapiaistunnon, hyväksytään se osaksi PBSP-terapeuttiopintojasi.

Tutustu pbsp-terapeuttikoulutukseen 

Palautetta ja kokemuksia edellisestä, maaliskuun 2018 PBSP-työpajasta:

Mitkä olivat tärkeimmät asiat Sinulle työpajassa? Mitä sait?

* "Käytännön esimerkkejä trauman hoidosta. Oli kiinnostavaa kuulla erilaisia tarinoita ja nähdä taitavan terapeutin työskentelyä."

* "Tärkeintä: Erittäin ammattitaitoinen ja havainnollistava opetus sekä ryhmän osallistaminen siihen. Ilmapiiri, joka oli erityisen hyvä (kunnioittava, tilaa antava, turvallinen, salliva, hyvää tahtova). Hyvät järjestelyt (tulkkaus, sijainti, päivien rakenne, tarjoilut, majoitus jne.). Sain mm.: Omien prosessien esille nousua sekä eteenpäin menoa, työhön työkaluja sekä rakkautta ja iloa."

* "Uusia keinoja ja näkökulmia trauman hoitoon."

* "Käytännön harjoitukset antoivat paljon, sekä katsojana että osallistujana."

* "Tärkeä ja mielenkiintoinen huomio oli myös se, että eheytyminen on mahdollista, ja aina ei ole tarpeen 'rypeä' vaikeissa tunteissa - voi mennä välillä nopeammin eheytyminen kokemukseen."

* "Tekniikka, kokemusten syvyys, kehollisuus, herkkyys aistia."

Tutustu myös Pia Kiviaho-Kallion blogiin: The Sealed Room of the Heart - or Of Robots and Men

Lisää palautetta ja kokemuksia PBSP-työskentelystä löydät FB-ryhmästä PBSP in Finland, liity mukaan!

Lisätiedot ja tapahtuman vastaava järjestäjä:

Riitta Saarikko

riitta(at)viisaskeho.fi

puhelin 050 367 6891

Kotona kehossa...